Turvatikas Oy - Biztonsági létrarendszer

Turvatikas Oy - Biztonsági létrarendszer

Minősített védelem = biztonságos munkavégzés = élet

 

 

 

A BIZTONSÁGI

LÉTRARENDSZER ELEMEI:

 

Biztonsági létrák,

biztonsági járdák,

korlátos járdák

 

 

Berendezések és személyi tartozékok

 

A biztonsági létrarendszer fő eleme egy acél biztonsági profil, melyben egy mozgásérzékeny horgonyzószerkezet mozog, a mászó ember biztonsági hámjához erősítve. A biztonsági létrarendszer telepítéséhez nem szükségesa már meglévő létrák lebontása, eltávolítása, mert a biztonsági profil a régi létraépítményhez rögzíthető. Az SF biztonsági létrarendszer bevizsgált és jóváhagyott eszközrendszer, az európai szabványoknak megfelel.

 

 

 

 

Az SF biztonsági rendszert bevizsgálták és jóvváhagyták az EN 353-1:92 függőleges alkalmazáshoz és prEN 795:95 vízszintes alkalmazáshoz, így ez teljesíti az építési létrák és tetőjárdák szabványában előírt követelményeit.

 

TULAJDONSÁGOK:


Az SF biztonsági létrarendszert a könnyű felhasználásra fejlesztették ki. Minden építőelemegyszerű és robusztus. Működése szempontjából széles toleranciával rendelkezik, homok, piszok, hó vagy jég nem tudja akadályozni működését. Az elemek tűzihorganyzott acélból készülnek, a tetőjárdák pl. tűzihorganyzott acéllemezből (250g/m2). A mászó ember a biztonsági hámhoz rögzített mászókocsit No. 930 belehelyezi a biztonsági profilba B, és ezzel kizárja a leesés lehetőségét, továbbá a mászó folyamatos támasztékot nyer, ezáltal szabaddá válik a keze szerszámok szállítására, és a létráról történő munkavégzésre. Mászás közben a profilban szabadon mozgó horgonyzóeszköz a könnyű mozgást biztosítja. A mászás a lábak izomzatára alapul. A mászó lehetséges megcsúszásánál a kocsi mozgásának iránya megváltozik, és a profilon belül kevesebb, mint 150 mm távolságon lezár.
A tetőjárdákon és nyeregjárdákon való biztonságos mozgást a biztonsági hámhoz csatlakoztatott vízszintes biztonsági kocsi No. 950 és a vízszintes profil VB szolgálja.

 

 

 

© 2013 Minden jog fenntartva experten.hu • honlapkészítés - XLS.HU